anne

anne

Ombytta roller

LichtensteinmediaPosted by Anne Lichtenstein 26 Jan, 2012 14:18:58
Igår sände SVT en intervju med Robert Lillhonga där även jag var med. Väldigt konstigt att vara på andra sidan om intervjumicken och inte ha ett finger med i processen. Mina tankar, när jag såg reportaget, gick mest igenom olika klipplösningar, och om jag var en lätt eller svår person att intervjua. Huruvida jag hade frågat frågorna på något annart sätt eller om jag hade tänkt på samma sätt.
Jag och reportern Charlotte Lundgren hade nog ganska liknande sätt att arbeta på, det konstaterade vi även där på plats. Reportaget blev ungefär som jag hade förväntat mig. Kul. Tyckte jag i alla fall.

Här är reporter Charlotte Lundgren och fotograf Richard Lindströms reportage i SVT:s program Sverige!

Om två dagar har vår film premiär. Det är slutsålt till premiären på lördagen, men på söndagens visning på Draken kl.22.30 finns det biljetter.
Boka här.
Samtidigt har filmen jag har varit med och filmat i november (och faktiskt även spelat i) visats för första gången för en provpublik i London och i Glasgow.
Ska bli spännande att höra vad den får för respons. De ska höra av sig i veckan.

Mycket spännande är att vänta framöver. Har så många idéer och tankar, nu gäller det bara att välja vilken väg jag ska gå.
Men innan jag ska börja fundera på det. Blir. Det. Brakkalas. Filmpremiär. Och. Galna nätter i FilmFestivalExtas.
Långfilm

LichtensteinmediaPosted by Anne Lichtenstein 16 Jan, 2012 00:56:32
Klockan tolv i natt var vi klara med klippningen av "Villa Thalassa - Helgen vecka 48", right on time. Precis som planerat.
I två veckor har jag suttit dag och natt och klippt, vi har lyckats med bedriften att klippa en hel långfilm på under 30 dagar. I snitt tar en svensk långfilm ett halvår att klippa.
Om två veckor går filmen upp på Göteborgs Internat Film Festival.
Känns jättekul. Jag har jobbat ihop med bra engagerade människor och kreativiteten har drivit oss framåt mot samma mål.

Är inspirerad och upplyft, vi får se vad som väntar runt nästa hörn.

Låååånga januari

LichtensteinmediaPosted by Anne Lichtenstein 07 Jan, 2012 11:33:26
Inget nytt under solen.

Jag leker med de stora grabbarna och hoppas att min klippning ska göra succé.

Journalist goes filming

LichtensteinmediaPosted by Anne Lichtenstein 02 Jan, 2012 14:55:49
Det har dröjt lite sedan jag senast hann göra lite avtramp här.
Under den gångna månaden har jag haft fullt upp med att arbeta ihop med Robert Lillhonga på hans nya filmprojekt som jag skrev om att jag var med och filmade i December.
Just nu sitter jag på hans kontor i Helsingborg och klipper långfilm.
Har även hunnit med några reportage under månaden, men långfilmsprojektet har klart tagit upp merparten av min tid. Intressant utveckling.
Vi får verkligen hoppas att filmen tas emot bra. Vi är tre filmteam som har filmat hela långfilmen på en långhelg. Nu arbetar vi för fullt med klippningen för att ha premiär på Göteborg Internationella filmfestival.
Lichtenstein Media tog i och med detta projekt klivet in i filmskaparnas värld. Men det ena har aldrig uteslutit det andra, och intressemässigt går de precis hand i hand.

Mer om filmen hittar ni på www.weekendfilm.se

Hemligt möte

LichtensteinmediaPosted by Anne Lichtenstein 13 Dec, 2011 17:20:51
Vi ses på ett café.
Det skulle kunna bli ett otroligt spännande reportage.
Och så sitter en gubbe och tjuvlyssnar på allt vi säger. Och varje gång han får en chans så passar han på att fråga mitt sällskap om än det ena än det andra. Och kommenterar det de säger. Eftersom hela två timmar går åt till "small-talk" för att vänta ut gubben, så tycker gubben att det inte är någon fara att han lägger sig i. Både jag och mitt sällskap himlar med ögonen.

När ska gubben gå???

Efter tre timmar ger vi upp och säger vi får försöka ses någon annan gång nästa vecka. Vi sätter på oss jackorna. Då gör gubben det också.

Vilken klippa

LichtensteinmediaPosted by Anne Lichtenstein 10 Dec, 2011 13:34:06
Det blir ner till Skåne igen för att klippa film. Ska bli himla trevligt att "catcha" upp med teamet igen. Och under mina dagar här i Göteborg lyckades jag klämma in ett möte med en av Sveriges största artister just nu. Ska förmodligen följa personen på dennes turné nästa år. Kan bli riktigt bra reportage av det. Nää, nu tar jag helg.

Weekend film är det nya Tarantino

LichtensteinmediaPosted by Anne Lichtenstein 06 Dec, 2011 16:33:02
I helgen har jag varit del av ett unikt filmprojekt som regissören Robert "Hata Göteborg" Lillhonga ledde.

Vi har lyckats med bedriften att spela in en långfilm på en långhelg. Tre dagars filmande. Trettiosex timmars material och noll timmars sömn senare däckade jag i går, - slutkörd, men nöjd över helgens utdelning.

Vi var tre filmteam som följde skådespelarna och det var första gången som jag filmade en spelfilm. Har ju tidigare bara gjort dokumentärer och nyheter, och det var ett par år sedan jag var framför kameran så vissa saker var helt ny mark för mig.

Insåg att jag hade svårt för det där att fortsätta rulla bandet mellan tagningarna. (Är ju inga band nu för tiden, men ni förstår dilemmat.) Ville hela tiden trycka paus för att spara på utrymmet!! Jag får väl lära mig den hårda vägen nu om några dagar när Lillhonga kommer skälla ut mig för att han inser att mina filer är dubbelt så många som de andra fotograferna och att det saknas klappa (den träklappen som ska synkronisera bilden och ljudet korrekt) i varannan av mina filmer.

Nåja, lite extra jobb bjuder jag på den här gången. Ska absolut bättra mig till nästa gång. Om någon nu vågar låta mig filma efter att de vet detta...

Shooting

LichtensteinmediaPosted by Anne Lichtenstein 02 Dec, 2011 19:08:10
Vi filmar. I ösregn.
Vi fryser. Människor överallt.
Filmkameror överallt.
Talanger överallt.
Datorer överallt.
Framför allt:
Leenden överallt.

Next »